STILL RCD/RCG 40-50 Dizel Forklift

Dizel Forklift STILL RCD/RCG 40-50

 

Hasarlar ve Kusurlar
Endüstriyel forkliftler veya ataşmanlardaki hasarlar ve diğer kusurlar derhal Denetçiye bildirilmelidir. Çalıştırılması güvenli olmayan endüstriyel forkliftler ve ataşmanlar, uygun şekilde onarılana kadar kullanılamaz. Güvenlik tesisatları ve anahtarları çıkarılamaz veya kullanılamaz hale getirilemez. Belirtilen ayarlar yalnızca üreticinin onayı ile değiştirilebilir.

 

Tehlikeli Alanlar
Tehlikeli alanlar, endüstriyel forkliftlerin, bunların çalışma ekipmanlarının, yük taşıma cihazlarının (örn. ataşmanlarının) veya yüklü malların hareketleri nedeniyle kişilerin tehlike altında olduğu alanlardır. Bu aynı zamanda düşen malların veya çalışan ekipman ve cihazların indirilmesi veya düşmesiyle ulaşılabilecek alanı da içerir. İnsanlar endüstriyel forkliftin tehlike bölgesinde durmamalıdır.

 

Çalışma Alanları
Sadece işletmeci firma veya temsilcisinin onayladığı alanlar ulaşım amacıyla kullanılabilir. Yükler yalnızca amaçlanan yerlere bırakılabilir veya depolanabilir. Manyetik akı yoğunluğu 5 mT’nin üzerinde olan manyetik alanların bulunduğu çalışma alanlarında, istenmeyen koşullar altında kamyon ve kaldırma çubuğu hareketleri tamamen önlenemez. Geliştirilen bileşenler özellikle bu tür çalışma alanlarında kullanım için kullanılmalıdır.

 

Sürüş Rotaları
Sürüş yolları yeterince asfaltlanmış, düz ve nesnelerden arındırılmış olacaktır. Drenaj kanalları ve demir yolu geçitleri vb. mümkün olduğu kadar tümsek olmadan geçilebilecek şekilde düzleştirilecek ve gerekiyorsa rampalarla kapatılacaktır. Endüstriyel forkliftler yalnızca keskin virajların, aşırı eğimlerin ve çok dar veya çok alçak kapıların olmadığı güzergahlarda kullanılmalıdır. Endüstriyel forkliftlerin kullandığı eğimler, üretici tarafından belirtilen sınırları aşmamalı ve yeterince pürüzlü bir yüzeye sahip olmalıdır. Üst ve alt uçtaki düz ve düzgün geçişler, yükün zemine temas etmesini veya şasiye zarar vermesini önleyecektir. İzin verilen sürüş alanı ve nokta yükü şerit veya güzergahlar aşılamaz. Endüstriyel forkliftlerin en yüksek kısımları veya yük arasında yeterli açıklık bulunacaktır. ve çevredeki alanların sabit kısımları. 89/654/EEC sayılı AB Direktifi (İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin Asgari Düzenlemeler) dikkate alınacaktır. İlgili ulusal düzenlemeler AB üyesi olmayan ülkeler için geçerlidir. Sürüş şeritleri veya rotaları üzerindeki tehlikeli noktalar, geleneksel karayolu trafik işaretleri ve gerekiyorsa ek uyarı işaretleri ile güvence altına alınacak veya işaretlenecektir. Kamuya açık yollarda araç kullanırken, kış yol koşullarına ilişkin ülkeye özgü kısıtlamaların yanı sıra ilgili düzenlemelere de uyulmalıdır.

 

Yangın Koruması
İşletmeci şirket, endüstriyel forkliftin yakınında yeterli yangın korumasından sorumludur. Kullanım şekline bağlı olarak endüstriyel forkliftte ilave yangın korumasından sorumludur. Şüphe durumunda soruşturmalar sorumlu denetim makamına yönlendirilmelidir.

 

Ekler
Ekler yalnızca izin verildiği şekilde kullanılacaktır. Sürücüye ataşmanların kullanımı konusunda eğitim verilecektir. Fabrikadan ataşmanla teslim edilen forkliftler için ataşmanın kullanım kılavuzu ekte verilmiştir. Ataşmanlı bir forklifti hizmete almadan önce yüklerin güvenli bir şekilde taşındığını kontrol etmelisiniz. Bağlantının türüne bağlı olarak ayarlamalar yapılması gerekebilir, örn. basınç ayarları veya durakların ve çalışma hızlarının ayarlanması. İlgili talimatlar için ekin kullanım talimatlarına bakın. Endüstriyel forkliftle birlikte ataşmanlar temin edilmiyorsa endüstriyel forklift üreticisinin ve ataşman üreticisinin spesifikasyonlarına uyulmalıdır. Elektrikli ataşmanlara yönelik ataşmanlar ve güç kaynaklarının bağlantıları yalnızca üreticinin spesifikasyonlarına uygun olarak uzmanlar tarafından yapılabilir. Her kurulumdan sonra, ilk kullanımdan önce ataşmanların düzgün çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir. Ataşmanların izin verilen taşıma kapasitesi ve ataşmanlarla birlikte endüstriyel forkliftin izin verilen yükü (taşıma kapasitesi ve yük momenti) aşılmamalıdır, ek kapasite değer plakasına bakın. Değişikliklerin, özellikle eklemelerin veya dönüştürmelerin yapılmasına izin verilmez. Üreticinin onayı olmadan endüstriyel forklift.

 

Fragmanlar
Endüstriyel forkliftler, yalnızca üretici tarafından bu amaç için öngörülmüşse ve uygun römork bağlantısıyla donatılmışsa, römork çekmek için kullanılabilir. Frensiz veya frenli römorklara ilişkin kullanım talimatlarında belirtilen maksimum çekme yükü aşılmamalıdır. Çekici endüstriyel forklift, çekilen aracın tüm sürüş hareketlerinde güvenli sürüşü ve frenlemesi sağlanacak şekilde çalıştırılmalıdır.

Modele Genel Bakış

Modeli
Maksimum kapasite (kg)
Maksimum kaldırma yüksekliği (mm)
Seyahat hızı (km/saat)
RCD40 4.000 6.000 24
RCG40 4.000 6.000 24
RCD50 5.000 6.000 24
RCG50 5.000 6.000 24

İndirme Linkleri