STILL RX 60 6,0 – 8,0 t Elektrikli Forklift Li-Ion

RX 60 6,0 – 8,0 t / RX 60 6,0 – 8,0 t Li-Ion Akülü 

 

RX60–60/70/80 serisindeki elektrikle çalışan karşı ağırlıklı forkliftlerin, 900 mm’lik yük ağırlık merkezi ile sekiz tona kadar yük kapasitesi vardır. Bu, forkliftin sürat modu ve PowerPlusLife akü sayesinde 20 km/sa hıza çıkarılabilecek 17 km/sa hıza üst hıza ulaşabileceği anlamına gelir. Bükülmeye ve eğrilmeye dayanıklı kaldırma çubuğu, ağır yükler söz konusu olduğunda bile iç ve dış mekanda kullanım sırasında yüklerin güvenli şekilde taşınmasını sağlar. Ek olarak, güvenliği desteklemesi için sürücü bölmesi en güncel ergonomik tasarıma sahiptir. Konforlu  çalışmayı sağlamak ve yorgunluğu önlemek için direksiyon kolonu ve sürücü bölmesi bir tarafa kaydırılmıştır. Forkliftin düşük ağırlık merkezi denge sağlar; forklift kullanım amacına göre kullanıldığında denge garanti edilir. Forkliftte, uzun ömürlü hava soğutmalı akü bulunur. 1240 Ah değerinde yüksek akü kapasitesi ve yandan akü değiştirme sayesinde forklift, çok vardiyalı kullanıma uygundur. Ayrıca seri, tüm FleetManager4.x fonksiyonlarını destekler.

 

Fren sistemi
Forkliftin fren sistemi üç farklı frenden oluşur:
● Servis freni
● Rejeneratif frenleme
● El freni
Servis freni aşınmaz ve yağlı bir çoklu disk freninin üzerine yerleştirilmiştir. Bu çoklu disk freni, fren pedalı ile sert frenleme veya acil frenleme için servis freni olarak kullanılır. Normal çalışma modunda elektrikli yürüyüş motorunun rejeneratif freni etkili olur. Rejeneratif fren, forkliftin hızlanma enerjisini elektrik enerjisine dönüştürür. Bu yüzden forklift, gaz pedalı serbest bırakıldığı anda yavaşlar. Ayağın gaz pedalından tamamen çekilmesi, forkliftin tamamen durana kadar frenleme yapmasına neden olur. Park freni, forkliftin park edildiği yerde sabit bir şekilde durmasını sağlar.

 

Direksiyon
Forklift, bir esnek aks ile donatılmıştır ve geri tepmesiz, hidrolik arka tekerlek yönlendirmesine sahiptir. Direksiyon açısına bağlı olan hız sınırı sayesinde köşeleri dönerken denge garanti edilir. Atik direksiyon aksı, forkliftin kullanımını kolaylaştırır. Hidrolik sistem Direksiyon, tilt silindirleri ve kaldırma çubuğu tilt silindirlerinin tamamı elektrikle çalışan hidrolik pompayla beslenir. Elektrik orantılı teknolojiye sahip yön kontrol valf bloğu, son derece hassas hareketler ve yükün güvenli şekilde taşınmasını sağlar. Hidrolik işlevlerin parametre ayarı, yetkili servis merkezi tarafından tek tek yapılabilir. Ek parçaları (varyant) etkinleştirmek için en  fazla üç hidrolik devre kullanılabilir. Donanıma bağlı olarak hidrolik sistemdeki en üst basınç noktalarını düşürmek amacıyla kaldırma devresinde bir hidrolik akümülatör de bulunur.

 

Tahrik Konsepti 
RX60 60–80, bakım gerektirmeyen 80 Volt’luk üç fazlı tahrik tarafından çalıştırılır. Güç, erişim kolaylığı için yan tarafa yerleştirilmiş bir akü tarafından sağlanır. İsteğe bağlı soğuk depo donanımı, -30°C’ye kadar düşük sıcaklıklarda forklifti çalıştırmak için mevcuttur. Sürücü, Blue-Q verimlilik modunu kullanarak forkliftin enerji tüketimini ve performansını etkilemeye yardımcı olabilir. Mevcut uygulama için gerekli ayar, gösterge-kullanım ünitesi üzerinden seçilebilir.

 

Kullanım Cihazları
Forklift, erişilebilir bir çalıştırma konseptinin özelliklerini taşır. Forklift satın alınırken çeşitli kullanım cihazları ve donanım modelleri sunulur.

● İkili mini kumanda kolu
● Üçlü mini kumanda kolu
● Dörtlü mini kumanda kolu
● Joystick 4Plus
● Fingertip
● Tek pedal
● Çift pedal

Verimli çalışmayı sağlamak amacıyla eller direksiyon ve çalışma hareketlerinin kontrolü için her zaman boşta kalır. Bu amaç için uygulanması gereken kuvvetler, kompakt direksiyon simidi sayesinde minimuma indirilmiştir. Yakıt seviyesi veya Blue-Q enerji tasarrufu modunun etkinleştirildiğini gösteren gösterge gibi kullanım bilgileri, gösterge-kullanım ünitesinde görüntülenir. Sürüş modu için forkliftte tek pedal veya çift pedal kullanım özelliği bulunur. Gaz pedalı, forklifti hızlandırmak ve frenlemek (rejeneratif frenleme) için kullanılır. Acil durumlarda veya ağır yükler taşırken sürücü, fren pedalına basıp servis frenini kullanarak da forklifti frenleyebilir. Çift pedal kullanımında forklift “İleri” sürüş yönü için bir pedala ve “Geri” sürüş yönü için bir pedala sahiptir. Hızlanma ve frenleme davranışları beş farklı sürüş programından ayrı ayrı seçilebilir.

 

Genel
Bu kullanım talimatlarında tanımlanan forkliftler yürürlükteki standartlara ve güvenlik talimatlarına uygundur. Forklift kamuya açık yollarda kullanılacaksa, kullanıldığı ülkede yürürlükte olan ulusal yönetmeliklere uygun olmalıdır. Gerekli araç izin belgesi, uygun yetkili merciden alınmalıdır. Forklift en gelişmiş teknolojiye sahiptir. Bu kullanım talimatlarına uymak, forkliftin güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlayacaktır. Bu kullanım talimatlarında belirtilen teknik özelliklere uyulduğunda forkliftin işlevi ve onaylı özellikleri korunmuş olacaktır. Teknolojiyi tanıyın, anlayın ve güvenli şekilde kullanın – bu kullanım talimatları, gerekli bilgileri sunarken kazaların önlenmesine ve fork liftin garanti süresinden daha uzun süre çalışmaya hazır kalmasına yardımcı olur.
Bu nedenle:
– Forklift hizmete alınmadan önce, kullanım talimatlarını okuyun ve talimatlara uyun.
– Kullanım talimatlarındaki ve forklift üzerindeki güvenlik bilgilerine daima uyun.

Modele Genel Bakış

Model
Maksimum kapasite (kg)
Maksimum kaldırma yüksekliği (mm)
Seyahat hızı (km/sa)
Akü voltajı (V)
RX 60-60 6.000 8.670 20 80
RX 60-70 7.000 8.455 20 80
RX 60-80 8.000 8.455 20 80
RX 60-80/900 8.000 7.705 20 80